Poetry Slam + Koncert med Hvid By

Konkurrence i det talte ord efterfulgt af intim koncert med Hvid By.

Spoken Word Festival præsenterer litteraturens kampsport, hvor digtere dyster om publikums gunst i en poetisk, humoristisk, rørende og medrivende aften. Efterfølgende er der koncert med HVID BY med digter Nikolaj Stochholm i front.

Poetry Slam er en konkurrence i spoken word, som river digtene ud af de støvede bøgers verden og smider dem op på scenen, sprællevende og vilde. Du kan opleve en perlerække af stærke digtere og performere, som forsøger at undgå elimination, nå finalen og vinde tilhørernes hjerter. Poetry slam er politisk og poetisk, humoristisk og alvorsfuldt, selvudleverende og grænseoverskridende, aktuelt og vedkommende, for gamle og unge, herrer og fruer, drenge og piger og alle, der har brug for et ekstra skud poesi i deres hverdag - kort sagt, for alle.

Reglerne for konkurrencen er enkle: Slam-poeterne skal selv have skrevet deres tekster, de må ikke bruge rekvisitter, kostumer eller instrumenter, og de har 3 minutter og 10 sekunder pr. runde til at fremføre deres tekster, som så bliver bedømt af dommere blandt publikummet. På scenen er alt muligt, kun deltagernes fantasi, krop og stemme sætter grænserne og alle, der har noget på hjerte, kan deltage.

Billetten gælder også til den efterfølgende koncert med HVID BY kl. 21. HVID BY består af digteren Nicolaj Stochholm og musikerne Søren Gemmer, Jesper Thorn og Terkel Nørgaard. Sammen rammer de krydsfeltet mellem det beatede og de personlige melodier, som bandet enten forstærker og gentager eller giver ubærligt meget plads og rum. HVID BY er et vinterbillede med brændeovn. Bandet er ikke blege for at trampe på pedaler, skrige ord ud og i det hele taget benytte sig af billige tricks.

Bandet tager udgangspunkt i Nicolaj Stochholms lyrik, som med sin udtryksstærke billedstil bruger romantikkens og symbolismens poesi påny. Nicolaj Stochholm debuterede i 1991 med langdigtet Biografi - en digtsamling der bevæger sig i et poetisk rum, hvor billeder af natur, krop og eksistens føres tæt sammen. I september sidste år udgav han Titlen i paradis på Gyldendal, der modtog et hav af gode anmeldelser.

Hvis du er vild med ord, lyrik, lyd og musik, så er det HVID BY, du skal opleve.

Pris:
Forsalg: 30 kr.
Dør: 60 kr.

Arrangør: Spoken Word Festival

Alle tider er vejledende