Oplev alsidig kunst i gaden

Ny Vestergade er blevet forvandlet til ’Kunstgaden’ – en gade spækket med inspirerende og stemningsfulde oplevelser for både børn og voksne.

19. June 2018

Christel Bæksted

Ny Vestergade er blevet forvandlet til ’Kunstgaden’ – en gade spækket med inspirerende og stemningsfulde oplevelser for både børn og voksne. Her kan man blandt andet nyde opera under åben himmel, opleve kunstværker i det fri eller tage et slag stangtennis eller mini-fodbold. Stemningen er afslappet og parasol og liggestol er slået op – hvis nu man bliver fanget af stemningen og gerne vil blive lidt. 

Af Christel Bæksted

Man er ikke i tvivl, når man finder ’Kunstgaden’. Kunstgræs dækker hele gaden, og tørresnore er spændt ud mellem bygningerne og hjælper badetøj og håndklæder med at tørre. Ned gennem gaden møder man juletræer, en sandkasse til børnene og en mini-fodboldbane, der bare venter på at tage kampen op. Er man mere til stangtennis - så er der også det.

Butikkerne er rykket ud på gaden, ligesom Gallerie Rasmus også er. Og inde i en hyggelig, lille baggård ligger et lille atelier med tre kunstnere, som holder åbent hus for de forbipasserende. De arbejder blandt andet med grafik, foto og tegninger, og er en del af udstillingen ’Små historier’ i The Studio Gallery.

Musik for de fleste
Midt på gaden kan man slå sig ned for en stund og nyde god musik ved ’Art and Blues Bar’ – måske med en kold fadøl. Stedet er en lille, hyggelig og uformel scene kombineret med et lille skulpturværksted og udstilling ved Gitte Krabbe. Musikken er leveret i en uhøjtidelig tone af Palle Krabbe, som spiller god blues og ballader.

Også de klassiske toner er at finde, når Den Fynske Opera åbner dørene og trækker ud på den opstillede scene med lokale, unge operasangere. Og om formiddagen er der leg og musik for de små på to til seks år i ’Kunstgaden’. Til de små kan man også købe helt særlige, hjemmelavede bamser syet hos Andersen bamser. Og så byder ’Kunstgaden’s Teater Momentum naturligvis også på mange spændende forestillinger.

Der må siges, at være noget for de fleste i ’Kunstgaden’  – dem, som gerne være vil inspireres og hygge sig.