Odenses unge skaber magi i Munke Mose

H. C. Andersen Festivals har noget på programmet for alle aldersgrupper. I denne uge dykker vi ned i de medrivende og kreative aktiviteter, der er på programmet for det unge publikum under dette års festival.

10. August 2017

(Denne artikel er oprindeligt blevet bragt i Ugeavisen Odense d. 09/08)

Af Astrid Bo Schack Hansen (Kommunikationspraktikant ved H.C. Andersen Festivals)

Hvis du har undret dig over, hvordan scorereplikker fra H.C. Andersens tid lyder, hvad man rapper om til H.C. Fight Night, eller hvordan man maler eventyrlig graffiti, så er et besøg i Munke Mose i uge 34 bestemt værd at overveje.

I løbet af festivalugen bliver Munke Mose forvandlet til et område med de unge festivalgængere i centrum. Målet er at skabe et område, der indbyder det yngre publikum til at interagere med hinanden og de aktører, der er til stede i Mosen under festivalen. Munke Mose er desuden valgt som de unges område, da det i forvejen fungerer som et naturligt mødested for Odenses unge, specielt i sommerperioden, hvor de nyder hinandens selskab, sol og afslapning.

Sidste år skabte H.C. Andersen Festivals uddannelseskomité et ungeråd med det formål at fokusere en del af festivalens events endnu mere på det unge publikum. Det viste sig at være en succes, så i år har festivalen valgt at sende ungerådsstafetten videre til HF+VUC Odenses Innovationslinje.

Eleverne fra HF Innovation har løftet opgaven i fællesskab og skabt konceptet ”Eventyrmosen” til dette års H.C. Andersen Festivals. Cecilie Søndergaard, der er elev på HF innovationslinjen, fortæller om arbejdet med projektet:

- Det var svært at vælge mellem de mange ideer, vi fik, da vi er en stor klasse med mange forskellige typer, men vi har udvalgt de ideer, der er fedest og mest relevant for H.C. Andersen Festivals.

Ideen med at lade de unge arrangere for de unge er helt i H.C. Andersen Festivals ånd, da det også giver Odenses unge borgere mulighed for at tage ejerskab over nye tiltag, prøve kræfter med iværksætteri og projektstyring. Hvilket Cecilie også understreger, når hun fortæller om sine erfaringer fra arbejdet med ”Eventyrmosen”.

- Det er mega fedt at få lov til at få sådan en begivenhed til at køre. Det gør da helt sikkert også noget godt for selvværdet, slutter hun.

Ud over HF Innovations ”Eventyrmosen” kan du også opleve livemusik med Kansas Citys projekt ”Den Grimme Ælling”, workshops hos Odense Studentereksamens ”Loppen og Professoren” samt performances af elever fra HF+VUCs Flowlinje.

Foto: Munke Mose er et naturligt samlingspunkt for Odenses unge. I uge 34 sørger unge fra HF+VUC Odenses Innovationslinje for ekstra god stemning i Mosen.