Nye toner på gamle klokker

I dag kunne forbipasserende i Vestergade nyde smukke toner fra det nye musikinstrument aluphone.

19. June 2018

Christel Bæksted

I dag kunne forbipasserende i Vestergade nyde smukke toner fra det nye musikinstrument aluphone. Instrumentet er lavet af aluminiumsklokker - oprindeligt produceret til toppe for hegnspæle - og er opfundet af den internationalt anerkendte marimbasolist, Kai Stensgaard, som i dag spillede smukke melodier på instrumentet.

Af Christel Bæksted

En Aluphone er et særpræget instrument, som afgiver smukke klokke-lignende toner – alt afhængig af hvilket slagtøj man spiller på den med. Klokkerne afgiver både fyldige, rungende klange og også helt fine toner, der leder tankerne hen på et klokkespil. I dag spillede Kai Stensgaard melodier lige fra John Lennons ’Imagine’ til det klassiske stykke ’Claire de Lune’ og en selvkomponeret samba – og spredte god stemning blandt de mange tilhørere.

Instrumentet blev blandt andet spillet under åbningsceremonien til OL i London lige før, flammen blev tændt. I dag spilles instrumentet af musikere verden over i alle genrer.

Instrumentet er opfundet af Kai Stensgaard og ingeniør, Michael Hansen og produceres på Tåsinge af Tåsinge Kokillestøberiet.

Kan også opleves i Vestergade torsdag og fredag den 24. og 25. august kl. 15.30 og lørdag den 26. august kl. 11.00.