Musik og performance indtager byens gader

Når H.C. Andersen Festivals skydes i gang, kommer byens gader til at vrimle med gadeperformances og gadekoncerter – og de er helt gratis at opleve.

6. August 2018

I uge 34 er der liv og glade dage i Odenses gader og stræder – og masser af oplevelser at hente. Festivalprogrammet byder nemlig på adskillige fortryllende gadeperformances og gadekoncerter, så der er god grund til at lægge vejen forbi Odense City.

Vi har samlet et lille udvalg af de mange eventyrlige gadeevents her:

Kejserens nye karneval

Søndag d. 19. august kl. 15.00

Kom og vær med, når H.C. Andersen Festivals trommes i gang med et kæmpe optog i Odenses gader og stræder. Med stomp- og performancegruppen Heartbeat i spidsen indtager mere end 100 børn og unge byen med sang, musik og ægte karnevalsstemning. På baljer, rør og køkkeninventar skaber de sprudlende sambarytmer og spreder begejstring, hvor end de går.

Læs mere her.

Hestekvinden

Mandag d. 20. august-fredag d. 24. august. Alle dage kl. 14.00 og kl. 14.30

Lyden af vrinsk, prust og hove mod jorden blander sig med byens summen, når det mytologiske væsen Hestekvinden bevæger sig ind og ud mellem gågadens butikker og besøgende. Hun har forladt stalden og er på jagt efter nye eventyr blandt menneskene. Så bliv ikke overrasket, hvis hun pludselig mænger sig med folkemassen, mens hun på eksperimenterende facon kopierer vores daglige aktiviteter.

Læs mere her.

Happy Hour Show

Tirsdag d. 21. august-torsdag d. 23. august. Alle dage kl. 17.00

Fyraften er noget, der skal fejres, og derfor byder H.C. Andersen Festivals på et magisk Happy Hour Show med akrobatik, gode grin og vilde tricks. En bartender og en tjener indtager byens gader med deres mobile bar, hvor de forsøger at vinde publikums hjerter med et fortryllende miks af deres sejeste tricks krydret med humor. Det er israelske Duo Looky, der står bag baren, og de har masser af eventyrlig akrobatik og forbløffende cirkustricks med i cocktailshakeren.

Læs mere her.

Menschine

Torsdag d. 23. august-lørdag d. 25. august. Alle dage kl. 15.00, 17.00, 19.00 og 20.00

Robotterne kommer! Under H.C. Andersen Festivals kan du møde de umiskendelige hvide ansigter med den hvide hud og elegante sorte påklædning. Det er Menschine-robotterne. De flyder gennem gaderne som menneskelignende robotter, hvor de tager kontakt til tilskuerne og hele tiden skifter retning og fart. Tør du komme helt tæt på?

Læs mere her.

Havets sfære

Fredag d. 24. august og lørdag d. 25. august kl. 19.00 og 22.00. Søndag d. 26. august kl. 14.00

Har du altid drømt om at møde en havfrue? Så grib chancen under dette års festival. Fredag til søndag kan du være heldig at støde på den smukke havfrue, når hun triller gennem byens gader i sin magiske kugle. Hun er dukket op fra havet for at sende et smil, hilse på festivalgæsterne og se menneskenes besynderlige verden. Hvis du kommer forbi havfruen, så prøv at trykke på den røde knap på hendes havkugle og se, hvordan glimmer og havvæsner danser og glimter omkring hende. Det er ren magi.

Læs mere her.

Andre fortryllende gadeperformancesDerudover kan du glæde dig til Teater Transportable, Rainbow Ballet, Klovn På Jagt Efter Latteren og adskillige gadekoncerter, heriblandt dansk-brasiliansk gadekoncert og sommerkoncert med Senior Blæserne.

Skal du opleve en af de spændende arrangementer til H.C. Andersen Festivals i uge 34? Så tilføj dem til dit personlige program ved at trykke på stjernen i øverste højre hjørne af infoboksen på arrangementernes billeder.