Mito og Dito spredte glæde blandt børnene

I formiddags var Amfiteatret fuldt besøgt af børn, der så den internationale, prisbelønnede forestilling ’Mito og Dito’.

19. June 2018

Christel Bæksted

I formiddags var Amfiteatret fuldt besøgt af børn, der så den internationale, prisbelønnede forestilling ’Mito og Dito’. Det er en sjov, ordløs forestilling om venskab og mit og dit. Og de to figurer fangede børnenes opmærksomhed fra start til slut

Af Christel Bæksted

Mito og Dito bor i hvert sit papkassehus og er sammen hver dag. Men ind imellem bliver de sure på hinanden og begynder at drille hinanden. Og det var, hvad der skete i dag. Mito og Dito vil begge gerne være børnenes favorit – og vil ikke dele noget med hinanden. Så de ender med at dele scenen op med et stykke tape imellem dem. Og så galdt det ellers om at vinde børnenes grin og opmærksomhed frem for den anden.

Det blev til mange humoristiske situationer, som fik børnene til at grine og klappe. Børnene kom blandt andet fra forskellige institutioner i Odense, og Mathias og Filippa fra 3.C på Giersing Realskole synes, at det var rigtig sjovt. Mathias husker særligt, da Mito og Dito toppes gennem et langt rør med en skumbold:

- Det var sjovt, da han tog den dér røde bold op - så sugede han den op, og så røg den ud, griner Mathias.

Filippa er enig, det var sjovt, når de drillede hinanden:

-  Han kunne folde bolden sammen, og så lige pludselig havde han bare stjålet den fra den anden.

I forhold til, at de to figurer slet ikke snakker, men kun mimer og laver lyde, så var det slet ikke et problem for Mathias og Filippa at forstå deres hensigter og fortællinger. Faktisk var det hovedpersonerne selv, der kæmpede med kommunikationen – og det gik rent ind hos børnene.Når Filippa bliver spurgt, om man godt kunne forstå forestillingen, selv om de ikke taler, svarer hun:


- Ja, men de kunne ikke forstå hinanden!

’Mito og Dito’ henvender sig til de 5-årige og op efter.

Kan også opleves på Amfiscenen torsdag den 24. august kl. 10.00