Magisk prisvinder åbner H.C. Andersen Festivals

Det anerkendte dansekompagni Pivot, der i dag modtager H.C. Andersen Prisen 2019, står endnu engang bag H.C. Andersen Festivals spektakulære og magiske gallaforestilling.

1. April 2019

Dansekompagniet Pivot med Mette-Louise og Jesper Kryger i spidsen får i aften et stort og eventyrligt skulderklap, når de får overrakt H.C. Andersen Prisen 2019. Prisen modtager det anerkendte dansekompagni blandt andet for forestillingen ”De 5 Papirklip,” som de opførte ved H.C. Andersen Festivals 2018.

Og samtidig kan vi med stolthed offentliggøre, at Pivot igen står bag gallaforestillingen ved årets H.C. Andersen Festivals i uge 34. Dermed kan du glæde dig til en helt ny eventyrlig, tankevækkende og magisk danseforestilling, der har fået titlen ”De 5 Verdenshjørner”.

”Vi er både stolte og glade over, at det også i år er Pivot, der skal åbne årets H.C. Andersen Festivals. Vi ser frem til masser af magi, og jeg er sikker på, at Pivots forestilling til sommer bliver endnu vildere, endnu mere imponerede og endnu mere eventyrlig end sidste år,” siger Peter Bøgholm, festivaldirektør for H.C. Andersen Festivals.

H.C. Andersens fortællinger på en ny og innovativ facon

Forestillingen markerer 200-året for H.C. Andersens første rejse fra Odense til København og tager publikum med på en magisk rejse gennem fem af forfatterens mest kendte eventyr. I et inferno af sprudlende energi og livsglæde nyfortolkes værdierne i H.C. Andersens univers gennem betagende musik og sang, det talte ord, innovativt cirkus og imponerende dans – det hele i interaktion med avanceret teknologisk scenografi og alt sammen med rejse og bevægelse som udgangspunkt.

Vi kender de fire verdenshjørner, men hvor findes det femte? Måske er det magiens verden. Måske er det en eventyrverden. Livet igennem stilles vi overfor en masse valg, der har indflydelse på, hvordan vores liv former sig. ”De 5 Verdenshjørner” handler om, hvordan man navigerer i livets rejse, og hvordan vi kan bruge vores indre kompas til at vælge den rigtige vej. Og hvad er den rigtige vej? Nogle går den sikre vej, mens andre begiver sig ud på eventyr,” siger Mette-Louise Kryger

”De 5 Verdenshjørner” bliver opført i ODEON i forbindelse med H.C. Andersen Festivals 2019 og kan opleves både til åbningsforestillingen søndag 18. august kl. 19.00 samt tirsdag 20. august, onsdag 21. august og torsdag 22. august kl. 19.30.

Du kan allerede nu købe billetter til ”De 5 Verdenshjørner” lige her.