Livet er et eventyr

Søndag havde showet ’Life’s a Fairytale’ verdenspremiere og fortryllede og imponerede publikum ud over alle grænser.

23. June 2018

Skovdal Nordic

Søndag havde showet ’Life’s a Fairytale’ verdenspremiere og fortryllede og imponerede publikum ud over alle grænser. I showet smelter artister i verdensklasse sammen med enestående, digital videoscenografi og et virkelig stærkt soundtrack i H. C. Andersens eventyrlige eventyr.

Af Christel Bæksted

Luften er fuld af nysgerrighed, og forventningsfulde ord summer blandt de mange gæster, som er mødt frem i Odeon for at opleve showet ’Life’s a Fairytale’. Endelig åbner dørene til den smukke sal, og alle finder deres plads. Kort efter falder mørket over salen, og en stilhed fuld af forventning råber ud i rummet. Så starter det.

Smuk magi åbner en form for visuel kasse, som vækker H. C. Andersen til live - og kort efter dukker han op fysisk på scenen iført hvidt tøj og en høj hat med lysende perler, der nærmest lader hans geniale tankestreger stråle ud. Han er i selskab med spillemænd eller såkaldte tinsoldater i røde uniformer, og med deres både mekaniske og drømmefulde bevægelser leder de tankerne hen på en spilledåse og et klokkeværk, der piller ved tiden. Herefter fører H. C. Andersen publikum videre til eventyrene – heriblandt ’Klods Hans’, som mod al forventning vinder prinsessen hjerte.

Et illusionsværk i 3D
Scenen er bygget i træ i mange polygoniske former, som bliver gjort organiske med eventyrlige projektioner. Instruktør Steen Koerner har udviklet dette særprægede udtryk sammen med Dinmor.org, og tilsammen har de skabt en scenografi af moderne, teknologisk teatermagi, der skaber et illusionsværk i 3D.

Ud af illusionen dukker H. C. Andersen op som denne tidløse, gennemgående figur, der guider publikum gennem seks af forfatterens eventyr; Nattergalen, Klods Hans, Kejserens nye klæder, Prinsessen på ærten, Den lille pige med svovlstikkerne og Den grimme ælling. Alle er de spækket med nogle af verdens dygtigste artister og dansere, der tryller på gulvet og i luften - så vel som i en kæmpe hullahop-ring. Og Klods Hans bliver spillet af en cyklist, som lader til at komme fra en anden verden med sine forbløffende talenter.

Ægte kærlighed på cykel
Smukke toner strømmer ud i salen ledsaget af Coco’s smukke sangstemme og skaber den smukkeste ramme for Klods Hans, som griber sin cykel og bejler til sin prinsesse på den mest uforglemmelige måde. Fuldstændig ubesværet kører han rundt med sin cykel på alle mulige umulige måder. Han får det til at se legende let ud, når han sidder på forhjulet, mens han kører baglæns og sender dybe blikke mod sin prinsesse – og når han sidder med hele kroppen på cyklens ene side og drejer rundt i pedalerne.

Han laver den ene genistreg efter den anden samtidig med, at han danser med hans smukke prinsesse, som er spillet af en ballerina. Med sin dans fortæller hun så mange ord - uden af sige nogen højt – det er decideret smukt. Det er kunst. Og det er svært at forstå, at en artist på en cykel og en ballerina kan danse sammen og udtrykke så stærk en varme, ømhed, leg og uskyld - nøjagtig som ægte kærlighed består af. Men det kan de.

Et stærkt team
Alle disse stærke udtryk er ledet af Steen Koerner, som har instrueret showet. Han står bag succeser som ’Cykelmyggen Egon’ og hiphop-versionen af ’Nøddeknækkeren’. Det fortryllende soundtrack er komponeret og produceret af Jesper Mechlenburg og tager publikum gennem stærke, stemningsfulde universer, som bakker historierne op – hvad end det er ved hjælp af en tung bas, som kan mærkes i brystkassen eller drømmefulde strygere og et fint klokkespil.

Jesper Mechlenburg har komponeret musik til film, tv og teater i ind- og udland og har blandt andet vundet en Reumert pris. Derudover bidrager Bent Fabricius-Bjerre med sin tidløse og stærke tone i eventyret ’Prinsessen på ærten’, som han har komponeret musikken til, og Yo Akim (Joakim Hjejle) tilfører showet svedige rytmer og et elektronisk lag – fra trap til dubstep, og har komponeret åbningsnummeret samt slutningen. Alt dette bindes sammen af Nikolaj Lie Kaas, som er stemmen bag H. C. Andersen og alle eventyrene i forestillingen.

Et show, der gør indtryk
Showet er slut og publikum bevæger sig ud af salen. Nogen, fulde af ord i forbavselse, forundring, imponerethed og andre, i stilhed, bevægede og eftertænksomme. Men indtryk – det har ’Life’s a Fairytale’ gjort – og så gør showet opmærksom på, at livet er et eventyr.

’Life’s a Fairytale’ kan opleves hele uge 34 i Odeon.
Køb billetter her.