Jacobsen serverer gratis smagsprøver på HCA øl

Mandag den 20. august er der gratis smagsprøver på den berømte festivaløl hos Arkaden i Odense.

20. August 2018

I anledning af relanceringen af Jacobsen Export Lager 1874 byder Husbryggeriet Jacobsens brygmester Morten Ibsen på gratis smagsprøver, når der slås hul på dette års første festivaltønde. Det sker hos Arkaden Food Market i den første time efter lanceringen mandag den 20. august fra kl. 18:05 til kl. 19:05 - og tidspunktet er velvalgt, for 1805 er nemlig H.C. Andersens fødselsår.

”Vi er meget stolte over igen at kunne tilbyde denne unikke og velsmagende festivaløl fra Jacobsen, der knytter en tråd til H.C. Andersens magiske univers til glæde for vores publikum” siger festivaldirektør Peter Bøgholm.

Øllen, som H.C. Andersen drak i sine sidste leveår, blev genskabt for første gang for to år siden, da Carlsbergs arkivar fandt opskriften på netop den øl, som H.C. Andersen modtog fra Carlsberg i 1874.

”Jacobsen Export Lager 1874 er vores bidrag til det H.C. Andersen univers som festivalen er kendt for både ude og hjemme. Vi har nu brygget den mørke øl med den fyldige, råhvide skumkrone for tredje og sidste gang, og jeg synes vi er blevet rigtig gode til at ramme smagen, som vi tror den var, dengang. Derfor vil vi gerne sikre, at så mange som muligt får lov at smage øllen, som Carlsbergs grundlægger gav til H.C. Andersen,” siger brygmesteren.

Øllen hedder Jacobsen Export Lager 1874, fordi H.C. Andersen modtog øllen fra Carlsberg grundlægger J.C. Jacobsen efter en middag i efteråret 1874 hos J.C. Jacobsen og dennes hustru, Laura. I hans dagbog på siderne for 17. og 18. oktober 1874 skriver H.C. Andersen, at han ”fik brev fra brygger Jacobsen om, at han fik 12 halve flasker eksport og lovning på øl vinteren over". Det er præcis denne øl, som bryggerne på Husbryggeriet Jacobsen, der er opkaldt efter Carlsbergs grundlægger, har brygget.

”Jeg må være ærlig og sige, at vi ikke ved om H.C. Andersen drak den til maden, men den går virkelig godt til mad, og det er en unik mulighed for at skåle i den øl, som H. C. Andersen modtog fra den gamle brygger,” siger Morten Ibsen.

Hos Arkaden Food Market står man den 20. august kl. 18.05 klar til at skænke smagsprøver fra den første festivaltønde i år.

”Vi ser frem til at være vært for et glas af den dejlige bryg fra Jacobsen her på Arkaden. Det kan kun blive en rigtig god begyndelse på årets H.C. Andersen festivals,” siger Thomas Kyung fra Arkaden Food Market. 

Jacobsen Export Lager 1874 kan kun købes på barer og restauranter i Odense samt udvalgte steder i landet.