Historiehuset

I kongensgade 36E har teaterpersonlighed hans nørregaard bygget et historiehus. huset rummer genstande og historier fra hans lange og spændende teaterliv, og disse historier deler Hans med største entusiasme med sit publikum.

25. August 2017

Det er nemt at se, at det lille træhus, der er bygget af teaterpersonligheden Hans Nørregaard, rummer historier og genstande fra et langt og spændende liv med børneteater. Der er både noget for store og små, og alle er velkomne, når Hans åbner dørene for Historiehuset og spiller Fyrtøjet for publikum.

Af Astrid Bo Schack Hansen

Historiehuset er stillet op i et lille butikslokale på Kongensgade 36E, og her er alle, store som små, velkomne til at komme ind og få et indblik i en spændende og humoristisk samling af historier og minder, der er samlet gennem 40 år med børneteater.

Hans Nørregaard er manden bag Historiehuset – han har såmænd selv bygget det, og han inviterer med største glæde folk ind til både at overvære teaterforestillinger, der spilles på scenen i det store vindue, men også til at komme med ind i det lille hus, hvor væggene er dækket af dukker, dimser, billeder og andre effekter, der alle hver især rummer en historie. Bl.a. hænger den første dukke Hans selv har lavet i et hjørne, et træben fra en ægte sørøver står på en hylde, og et periskop er fastgjort på væggen lige under en lille lem, så det er muligt for Hans at se publikum inde fra huset. Det er endog muligt at spille bordtennis i miniformat inde i Historiehuset.

Spørger man ind til en af genstandende, kan man forvente en udførlig forklaring på, hvorfor netop denne ting er med i Historiehuset. Nogle af dukkerne vækkes endda til live og kan huske deres replikker fra de respektive forestillinger, de engang har været med i.

Hans Nørregård er mester i at fortælle historier og kan tilpasse dem mange forskellige aldersgrupper. Der er noget at komme efter for børn i alle aldre, men helt sikkert også for både forældre og bedsteforældre, når Hans åbner Historiehuset op for besøg. Mange af de forestillinger, Hans kan spille i sit lille dukketeater, indeholder nemlig også informationer og moraler, så man kan gå eftertænksom fra et besøg hos Hans, lige meget om man er stor eller lille.

Dette finurlige Historiehus og Hans Nørregaard er helt sikkert et besøg værd, og der er heldigvis flere chancer for at opleve forestillinger i Historiehuset. Gæster er også velkomne til at kigge forbi til åben hus i Historiehuset. 

Fredag d. 25. august:

Åbent hus i Historiehuset 10:00-14:00

Forestilling i Historiehuset 15:00-16:00

Åbent hus i Historiehuset 16:00-17:00

Forestilling i Historiehuset 17:00-18:00

Lørdag d. 26. august:

Forestilling i Historiehuset 10:00-11:00

Forestilling i Historiehuset 14:00-15:00

Åbent hus i Historiehuset 15:00-17:00