Fynske skoleelever skal nytænke Den Grimme Ælling

Fynske elever i grundskolens ældste klasser og på ungdomsuddannelserne inviteres nu til at nytænke Den Grimme Ælling. Det sker i konkurrencen ”De Eventyrlige Lege”, hvor eleverne skal slippe fantasien løs i kampen om førstepræmien på 10.000 kr. Bag konkurrencen står H.C. Andersen Fonden og H.C. Andersen Festivals.

25. Januar 2018

Når H. C. Andersens verdensberømte eventyr bliver ved med at fascinere børn og voksne, er det blandt andet fordi, at de rummer uanede muligheder for nytænkning og kreativitet. Og de muligheder skal de fynske skoleelever nu benytte sig af i konkurrencen ”De Eventyrlige Lege”.

Eleverne skal skabe et kreativt produkt med udgangspunkt i et eller flere af de motiver, som eventyret om den grimme ælling rummer. Og det er kun fantasien, der sætter grænser for elevernes bidrag, der både kan være film, musik, dans, tekster, malerier eller skulpturer.

”De Eventyrlige Lege” arrangeres af H.C Andersen Fonden og H.C. Andersen Festivals, og her glæder man sig til at se eleverne udfolde deres kreative evner:

”En del af formålet med festivalen er at skabe originale, overraskende og mangfoldige kulturoplevelser med H. C. Andersens univers, og samtidig har vi et stærkt fokus på uddannelse. Jeg synes, at ”De Eventyrlige Lege” passer perfekt sammen med begge de ambitioner. Samtidig har H. C. Andersens eventyr også meget at sige i nutiden, og jeg synes, det bliver spændende at se, hvordan de unge anno 2018 fortolker H. C. Andersens kultur,” siger direktøren for H.C. Andersen Festivals, Peter Bøgholm.

Eleverne bliver delt op alt efter, om de går i 7.-10. klasse eller på en ungdomsuddannelse. I hver kategori er der tre pengepræmier på højkant - vinderen får 10.000 kr., der er 7.000 kr. til andenpladsen, mens tredjepladsen belønnes med 5.000 kr. - men først skal man sikre sig en plads i finalen.

De kreative produkter skal indsendes senest mandag 9. april 2018, hvorefter de tre bedste produkter i hver kategori nomineres til finalen, som afholdes torsdag 23. august under H.C. Andersen Festivals.

”H.C. Andersens eventyr er kendt i hele verden, og vi fortæller dem igen og igen, fordi de bliver ved med at fascinere os - og fordi, de rummer mange muligheder for nytænkning og kreativitet. Nu skal vi se, hvordan de unge fortolker ”Den Grimme Ælling”, og ved at placere finalen midt under festivalen er der en masse gæster, der kan følge med i de unges arbejde og tanker. Det kan alle sikkert lære noget af,” siger Jens Thodberg Bertelsen fra H.C. Andersen Fonden.

I vurderingen af de kreative produkter lægger dommerne vægt på deltagernes forståelse, fortolkning og formidling af ”Den Grimme Ælling”, ligesom der lægges vægt på deltagernes inddragelse af en eller flere af de værdier, som kendetegner H. C. Andersens univers.

Planen er, at ”De Eventyrlige Lege” næste år udvides til at være en landsdækkende konkurrence.

Skoler og ungdomsuddannelser, der er interesserede i ”De Eventyrlige Lege”, kan læse mere om konkurrencen her.