Frivillighed og fællesskab ved HCA Festivals

Det kræver mange mennesker med mange forskellige funktioner at stable H.C. Andersen Festivals på benene. De frivillige er ingen undtagelse, og i år kan vi desuden fejre hele 14 femårs-jubilarer.

23. August 2017

Ugeavisen Odense, Bag om H.C. Andersen Festivals, uge 34.

Af Astrid Bo Schack Hansen (Kommunikationspraktikant ved H.C. Andersen Festivals)

Hos H.C. Andersen Festivals er vi utroligt stolte af den store opbakning, vi har fra vores frivillige år efter år. De er uundværlige og spiller en kæmpe rolle, når festivalen skal afvikles. Derfor vægter festivalen værdierne frivillighed og fællesskab højt, og det er en fornøjelse igen i år at byde de mange frivillige velkommen til festivalen, hvor alt kan ske.

For en del af de frivillige er det ikke blot et velkommen, men et velkommen tilbage, når nogle både for anden, tredje, fjerde eller femte gang ifører sig den pink polo for at bidrage til festlighederne i Odenses gader. Hele 14 frivillige kan fejre deres femårs-jubilæum i år og er allerede blevet hyldet med et flot diplom, som de fik udleveret til et hyggeligt fællesarrangement med alle frivillige, ansatte og praktikanter i forrige uge. Aftenen bød desuden på spisning og efterfølgende koncert i den Fynske Landsby.

Det er dog ikke kun festivalen og dens gæster, der nyder godt af de frivilliges store indsats. Også de frivillige får en masse positivt med fra festivalen. Følelsen af at udrette noget i samarbejde med andre for at løfte Odenses image og støtte lokale tiltag er en stor drivkraft, hvis man spørger de frivillige selv. Det er en belønning, når byen summer af liv siger Jørgen Olsen, der i år kan fejre sit femårs jubilæum.

Både Mogens Rasmussen og Søren Wozny, der også er blandt de meget rutinerede frivillige, påpeger, at alle, de møder, er taknemmelige for deres store indsats. Når gæster siger tak for en god festival, eller en sponsor kommer forbi med is sent om aftenen, mens der arbejdes hårdt, føler de frivillige, at deres arbejde virkelig værdsættes. Og som Mogens siger: ”Når man er frivillig, får man det tifold igen”.

Men det er ikke alene takken fra gæster eller målet med at sætte Odense på det kulturelle landkort, der er drivkraften for de frivillige. Der opstår også unikke venskaber blandt de frivillige, og mange ser frem til igen at kunne arbejde side om side med deres kammerater, når en ny H.C. Andersen Festivals skal stables på benene.

Foto: Et stærkt team af frivillige. Fra venstre mod højre: Jacob Schønemann, Mogens Rasmussen, Jørgen Olsen, Hans Erik Jørgensen og Søren Wozny.