Fortryllende oplevelser af international kaliber

Selvom H.C. Andersen Festivals er en odenseansk kulturfestival, byder programmet på flere internationalt anerkendte artister og arrangementer i verdensklasse. Vi giver dig et overblik over nogle af dem her. De fremgår i kronologisk rækkefølge.

14. August 2018

Internationale Fortælledage

Mandag 20. august-onsdag 22. august. Alle dage kl. 17.00, kl. 18.30 og kl. 20.00

Internationale Fortælledage samler fem fabelagtige fortællere fra hele verden i Odense, hvor de fortryller publikum med deres historier og enestående fortælleevner. I år lader fortællerne sig inspirere af H.C. Andersens eventyr Elverhøj og hans passion for folketroens tvetydige væsener, og de tager dig med på en rejse ned i den dunkle underverden og videre ud i den store omverden.

De fem fortællere er engelske Ben Haggerty, irsk-amerikanske Clare Murphy, skotsk-kenyanske Mara Menzie, walisiske Daniel Morden og danske Vigga Bro.

Læs mere her.

H.C. Andersen Paraden

Mandag 20. august-fredag 24. august. Alle dage kl. 15.00

H.C. Andersen var en forfatter af international kaliber, som spyttede det ene magiske univers ud efter det andet. Det fortjener at blive hyldet, og derfor har H.C. Andersen Paraden skruet en helt ny, fortryllende forestilling sammen, som hædrer H.C. Andersens eminente forfatterskab. Kom og oplev en perlerække af H.C. Andersens eventyr – serveret med musik, sang og skuespil.

Læs mere her.

Beyond Time

Tirsdag 21. august-lørdag 25. august. Alle dage kl. 21.00

I Odenses gamle bydel tager polske artister dig med på en rejse gennem tid, rum og fantasi med en fortryllende udendørsscene inspireret af forskellige tidsaldre, mekanik og tingenes og teknologiens magi. Scenen er en blanding af fortid og fremtid – retro og science fiction – og her blandes fysisk teater med mimeteater, dans, nycirkus og livemusik.

Læs mere her.

Blam!

Onsdag 22. august-fredag 24. august kl. 19.00. Lørdag 25. august kl. 11.00 og kl. 15.30

Blam! er en hæsblæsende forestilling, der tager fysisk teater til nye højder. Forestillingen forener Die Hard med The Office og handler om fire kontorarbejdere, der keder sig så meget på arbejdspladsen, at de opfinder et spil for at undslippe hverdagens ulidelige rutiner og kedsommelighed. Pludselige forvandler arbejdspladsen sig til en fortryllende verden med superhelte, klassiske filmskurke og aliens fra de vildeste actionfilm, og kontormedarbejderne begiver sig ud i halsbrækkende stunts, fanden-i-voldsk parkour og vilde eventyr. 

Forestillingen modtog Reumert-juryens særpris i 2012 og har siden spillet for udsolgte huse verden over.

Læs mere her.

Nobody But A Princess

Onsdag 22. august-lørdag 25. august. Ons-torsdag kl. 22.30, fredag-lørdag kl. 22.30 og 23.30

Oplev magisk lys, fantastisk musik, dygtige dansere og imponerende artisteri i verdensklasse, når phase7 performing.arts fremfører den eventyrlige forestilling Nobody But A Princess på Flakhaven. Forestillingen er en nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr Prinsessen på ærten og viser, hvordan eventyret ville se ud i, hvis den udspillede sig i den tid, vi befinder os i i dag. 

Læs mere her.

Skår

Torsdag 23. august-lørdag 25. august. Alle dage kl. 21.00

Har du mod på en oplevelse ud over det sædvanlige? Så tag med til performance, installation og happening i haven bag H. C. Andersens Barndomshjem i tusmørke. Kunstneren Louise Alenius udforsker sprækker i tiden og besøger de sarteste steder i H. C. Andersens eventyr i et kunstværk skabt særligt til Barndomshjemmets haverum.

Læs mere her.

Stjernestund med Johan Reuter

Lørdag 25. august kl. 20.00

Hør den verdensberømte solist Johan Reuter og pianist Jan Philip Schultze fremføre Schumanns Opus 40, som er komponeret over H. C. Andersens digte. Johan Reuter er ansat på det Kongelige Teater som solist, men hans baryton er efterspurgt på den internationale musikscene. Han har bl.a. sunget på Metropolitan Opera i New York, Covent Garden i London og Deutsche Oper i Berlin.

Læs mere her.

Double Happiness

Lørdag 25. august og søndag 26. august kl. 10.00, kl. 11.30 og kl. 13.00

H.C. Andersen var et multitalent, der både ville synge, danse, skrive og lave papirklip. Han elskede at kombinere og udforske forskellige kunstneriske udtryksformer, og det har udstillingen Double Happiness ladet sig inspirere af. Double Happiness er en hybridudstilling, der i bedste H.C. Andersen-stil forener eventyr, papirklip og kinesisk livsfilosofi med musik, hiphop og street-art. I udstillingens workshop kan du udforske hiphop-papirklippet og opleve, hvordan dansens geometri overføres til papirklippet, og du kan lære, hvordan man indfletter et budskab i dansens og papirklippets udtryk.

Læs mere her.

Lyder arrangementerne spændende? Så tilføj dem til dit personlige program ved at trykke på stjernen i øverste højre hjørne af infoboksen på arrangementernes billeder.


FB-opslagNår H.C. Andersen Festivals indtager Odenses gader og stræder i uge 34, bliver det ikke kun med store danske navne og lokale talenter. Programmet byder også på flere internationalt anerkendte artister og arrangementer i verdensklasse. Vi giver dig et overblik over nogle af dem her.