Fortryllende events i Brandts-området

Området omkring Brandts Klædefabrik er et af de mest charmerende områder i hele byen, og samtidig er det utroligt centralt. Derfor har vi valgt at lade området danne rammerne om flere af festivalens mange spændende events. Vi giver dig et overblik over nogle af oplevelserne i Brandts-området her.

10. August 2018

Hergé

Søndag 19. august-søndag 26. august. Alle dage fra kl. 10.00

Hergé-udstillingen på Brandts Torv giver dig mulighed for at komme tæt på kunstneren og tegneseriemesteren Hergé, som er bedst kendt for sit enestående arbejde med at skabe Tintin-universet med sin unikke tegnestil. Udstillingen tegner et portræt af Hergé og ser tilbage på hans kreative tilgang inspireret af kunst, film, fotografi og eventyrromaner.

Læs mere her.

Sted: Brandts Torv 1

Digitale postkort fra en drømmeverden

Mandag 20. august-fredag 24. august. Alle dage fra kl. 11.00

Har du glemt at sende et postkort til familien eller vennerne fra din sommerferiedestination? Så har du chancen for at råde bod på det i filmværkstedet på Kulturmaskinen. Her kan du indspille et digitalt postkort fra et sted, du har besøgt eller drømmer om at besøge. På værkstedet kan du nemlig vælge mellem en lang række af lokationer. Herefter stiller du dig op foran en green-screen med din valgte destination og bliver filmet til en lille GIF.

Læs mere her.

Sted: Kulturmaskinen - Filmværkstedet

A som i Andersen

Mandag 20. august-torsdag 23. august. Alle dage kl. 13.00

Danmark har mange dygtige forfattere, der formår at skabe eventyrlige universer, fortryllende figurer og fabelagtige fortællinger med deres fantasifulde ord og unikke skrivestil. Men hvor får de deres inspiration fra, hvordan skaber de deres fortællinger, og hvordan ser deres liv ud? Det får du chancen for at finde ud af til A som i Andersen, hvor fire danske forfattere fortæller om deres inspiration, skriveproces, hverdag og deres link til H.C. Andersen. Hver aften er der en ny forfatter.
Mandag kan du opleve Sara Engell, tirsdag er det Nanna Foss, onsdag møder du Kristina Aamand, og torsdag kan du høre Malene Sølvsten.

Læs mere her.

Sted: Kulturmaskinen – Store Sal

Kulturmaskinen i nye klæder

Mandag 20. august-lørdag 25. august. Alle dage fra kl. 9.00

Under H.C. Andersen Festivals omdannes Kulturmaskinen til en historisk ramme. Store Sal forvandles til en riddersal med smukke, historiske møbler, og Farvergården bliver til en blomstrende herregårdshave med en pavillonscene i midten. Ude i Farvergården kan du også opleve ægte strandstemning med sandstrand, fest, farver, underholdning, bål, fællessang og en eksotisk strandbar.

Læs mere her.

Sted: Kulturmaskinen – Farvergården

Digteren og politikerne

Mandag 20. august-lørdag 25. august. Alle dage kl. 19.00

H.C. Andersens fødeby har de seneste år gennemgået en kæmpe forandring med bl.a. letbanebyggeri, ombygning af Thomas B. Thriges Gade og flere byfornyelsesprojekter. Byens store forfatter ville derfor næppe kunne genkende den, hvis han så den i dag, og med den hastige forvandling af Odense er det svært at forestille sig, hvordan byen bliver i fremtiden. Hvordan kommer byen til at udforme sig, og hvordan vil den være at bevæge sig rundt i? Det tager Kulturmaskinen fat i med et anderledes talkshow med byens politikere, hvor de stiller op i en ”simulationsmaskine” og på egen krop oplever, hvordan det bliver at leve i Odense i fremtiden.

Læs mere her.

Sted: Kulturmaskinen – Farvergården 

Speakers corner

Mandag 20. august-lørdag 25. august. Alle dage kl. 19.00

Har du lyst til at få sat ord på dine drømme og dele dem med andre? Så har du rig mulighed for det, når Farvergården hver eftermiddag omdannes til et speakers corner. Her kan alle festivalgæster få hjælp til at sætte ord på deres drømme af to skuespillere fra teatersportsgruppen Kosmonauterne – og det er første skridt på rejsen mod at udleve og udforske dine drømme.

Læs mere her.

Sted: Kulturmaskinen – Farvergården

Spoken Word Festival

Mandag 20. august-lørdag 25. august

Der er rige muligheder for at opleve det talte ords magi, når Spoken Word Festival indtager Studenterhus Odense og byder på utallige fortryllende øjeblikke. 

Mandag kan du komme med til åbningen af Spoken18’ kl. 15.30, deltage i Open Word kl. 17.00 med Emil Nygård fra PS Fyn som vært eller se med, når knivskarpe retorikere fægter med ordet som våben til Retorik Battle kl. 20.00.

Tirsdag kl. 16.00 er der Open Word med Jens Peter Madsen som vært, og onsdag kan du møde forfatterne bag Friendly Philosophies kl. 15.00 eller opleve, hvordan Claus Høxbroe og Oscar Gilbert får ord og jazzmusik til at flyde sammen til en magisk komposition. Det sker kl. 21.00.

Torsdag kan du opleve Danmarks næstbedste digtarrangement kl. 18.00, og fredag er der Poetry Slam kl. 19.00.

Lørdag er der Ord.Salon med besøg af forfatter Leonora Christina Skov kl. 11.30 og med forfatter Martin Hall kl. 13.30.

Sted: Studenterhus Odense

Gratis koncerter

Tirsdag 21. august-lørdag 25. august

I uge 34 kan du komme til gratis koncerter på Amfiscenen i hjertet af Brandts-området.

Tirsdag kl. 20.00 lægger det fynske band Spacemakers op til fest og glade timer under sommerhimlen med dansevenlig beatmusik.

Onsdag kl. 20.00 kan du lade dig forføre af blide poptoner og tekster om livets store følelser, når Kim Larsens søn Hjalmer indtager Amfiscenen og spiller sine hitsingler, fx ”Hjem til en anden” og ”Hvis du går”.

Torsdag kl. 20.00 leverer anmelderroste Skousen sine poetiske tekster akkompagneret af et moderne, intimt lydunivers, og kl. 21.35 kan du opleve den færøske sangerinde Eivør, der er kendt for sin smukke, sjælfulde stemme og et mørkt, elektronisk beatorienteret lydunivers med rødder i færøsk folkemusik.

Fredag kl. 21.00 kan du høre fynskfødte Aksglædes bittersøde tekster og velklingende elektroniske poptoner, og kl. 22.15 kan du komme til rockkoncert med girlpower-trioen Nelson Can.Lørdag kl. 21.00 er der garanti for en forrygende koncertoplevelse, når Thøger Dixgaard går på scenen. Han er kendt for at levere livepræstationer fyldt med glæde, smil og ægte showmanship, og han formår at forføre publikum med sit delikate poptoner og velskrevne danske tekster.

Sted: Amfiscenen

Lyder arrangementerne spændende? Så tilføj dem til dit personlige program ved at trykke på stjernen i øverste højre hjørne af infoboksen på arrangementernes billeder.