Flot og levende version af ’Den lille Havfrue’

Fisk, krabber, vandmænd og havfruer indtog i dag scenen i Odense Koncertsal, da Odense Symfoniorkester og H. C. Andersen Festspillene præsenterede deres version af eventyret ’Den lille Havfrue’.

7. September 2017

H.C. Andersen Festspillene

Fisk, krabber, vandmænd og havfruer indtog i dag scenen i Odense Koncertsal, da Odense Symfoniorkester og H. C. Andersen Festspillene præsenterede deres version af eventyret ’Den lille Havfrue’. Masser af børn og voksne var mødt op for at se den flotte og underholdende musical - som tog en helt ny drejning

Af Christel Bæksted

Foreningen H. C. Andersen Festspillene fylder 50 år og fejrer deres jubilæum med denne flotte musical, som oprindeligt har spillet i Den Fynske Landsby. Nu er den rykket ind i Odense Koncertsal med sine 75 talentfulde børn og unge, som optræder med Odense Symfoniorkester for første gang.

Det er der kommet en virkelig flot og levende musical ud af. Flot og levende, fordi børnene spiller og synger rigtig godt, og fordi de super flotte og farverige kostumer gør indtryk og skaber et livagtigt havlandskab. De er lavet af (utrolig meget) skum samt stof, maling, glasfiber, hegnstråd, læder og parykker, og fiskekostumerne har en tekstur, der virker skæl-agtig.

Og så har det en fantastisk effekt, at skuespillerne nede på havbunden hele tiden bevæger deres arme i bølgende bevægelser, og at ’H. C. Andersen’ konstant bevæger sin krop i ”vandet”.

En ny slutning på eventyret
De tre søskende Mille, Martha og Benjamin Kjærgaard var også begejstrede. Deres storesøster medvirker i musicalen, og de har også set musicalen i Den Fynske Landsby. Derfor var det ekstra sjovt, også at se denne udgave med Odense Symfoniorkester og det større lys-setup:

- Jeg synes, det var rigtig spændende. Der var en masse fede effekter og kostumer med, fortæller Mille.

Hendes lillesøster, Martha forsætter og kommenterer på slutningen, som afviger fra H. C. Andersens, men dog også holder stadig fast i et noget tragiske handlingsforløb:

- Jeg kan godt lide, at det ender lidt lykkeligt. Altså, hun havde regnet med, at hun ville blive gift, men det blev hun ikke, fortæller Martha og henviser til, at havfruen alligevel ender med at få sig en sjæl.

Efter eventyrets nye slutning samler alle musicalens børn sig helt fremme på scenen, hvor de runder den gode oplevelse af med at synge H. C. Andersens ’I Danmark er jeg født’.

 

Musicalen er instrueret af Carsten Friis, koreograferet af Line Friis Pedersen, komponeret af Michael Salling og sangene indstuderet af Mette Marstrand. Alice Mikkelsen står bag scenografien og Vibeke Valeur er kostumier. Dertil et velspillende Odense Symfoniorkester ledet af dirigent, Andres Vetö.