Flere internationale kunstnere til HCA Festivals

Region Syddanmarks Kulturpulje investerer godt 1,6 mio. kr. i et treårigt projekt, der skal øge internationaliseringen af H.C. Andersen Festivals.

30. juni 2017

Region Syddanmarks Kulturpulje investerer godt 1,6 mio. kr. i et treårigt projekt, der skal øge internationaliseringen af H.C. Andersen Festivals og dermed tiltrække flere internationale aktører, events og gæster i de kommende år.

H.C. Andersen Festivals har modtaget 1.623.000 kr. fra Region Syddanmarks Kulturpulje til styrkelse af et treårigt internationaliseringsprojekt – svarende til ca. 20 procent af projektets samlede budget. Fra i år og frem til 2019 har projektet til opgave at tiltrække flere internationale aktører, events og besøgende til Odense i uge 34 og derigennem styrke festivalens internationale profil.

Med udgangspunkt i H.C. Andersens univers skal projektet markere H.C. Andersen Festivals som en kultur-festival af internationalt format med et mangfoldigt udbud af kulturaktiviteter.

- Vi er meget glade for og stolte over, at Region Syddanmark har valgt at investere så markant i H.C. Ander-sen Festivals. Det er et stærkt vidnesbyrd om, at regionen tror på festivalen og vores ambitioner om mere internationalisering, som er en del af den langsigtede strategi, festivalens bestyrelse for nylig har vedtaget, siger festivaldirektør Peter Bøgholm og fortsætter:

- De internationale events skal øge tiltrækningen af gæster fra hele Danmark til Fyn og samtidig vise Odense som den attraktive, levende og progressive by, den er.

Festivalen har de seneste år taget de første skridt mod at tiltrække flere internationale gæster og kunstne-re. I 2017 er der indgået samarbejde med det tyske kunstnerkollektive phase7 performing.arts om fyr-tårns-projektet Sunshine, freedom and a little flower. Desuden præsenterer H.C. Andersen Festivals i 2017 forestillingen Life’s a Fairytale skabt af den anerkendte instruktør Steen Koerner, og det er festivalens am-bition aktivt at opsøge og tiltrække flere projekter af denne kaliber fremover.

Udover det internationale fyrtårnsprojekt på Flakhaven præsenterer festivalen i 2017 projekter fra 10 lan-de med bl.a. aktører fra Kina, Canada, Finland, Portugal og Argentina.