Festivalens frivilligkoordinator: Giv en high five

Nicolai Kehling er frivilligkoordinator på H.C. Andersen Festivals, og han har en lidt anderledes anbefaling til din festivallørdag.

25. August 2018

Giv en high five til en i en pink polo

Hvad jeg vil anbefale at opleve? Svaret er simpelt og dog kompliceret, for jeg vil opleve noget af alt det, som de frivillige på H.C. Andersen Festivals gør det muligt at opleve – og ja, det er faktisk det hele, for ingen af de tusind aktiviteter ville kunne lade sig gøre uden festivalens fantastiske frivillige.

De 180 frivillige møder trofast ind – dag efter dag – til en pallette af forskelligartede opgaver. I år har vi bygget scener, scannet billetter, delt juice ud, ryddet op, vejledt, fortalt, informeret og meget, meget andet. Alt sammen for at give Odense og dets gæster en unik oplevelse. Men mange af de frivillige gør det ikke kun af den grund; de gør det for fællesskabet.

Fællesskabet på festivalen er unikt. Der er sammenhæng mellem sponsorer, fastansatte og frivillige. Ingen kan klare sig alene, og det er alle bevidste om. Når det er sagt, så tør jeg godt at sige, at fællesskabet blandt de frivillige er lidt mere unikt end som så.

Nu sidder jeg her i Frivillighuset, klokken er 02.12 natten til lørdag, og mens det meste af byen sover, sidder der endnu fem frivillige ved siden af mig. De skulle jo lige rydde op i Kongens Have efter en utrolig koncert med næsten 10.000 gæster.

Hvad der præcis motiverer de fem, ved jeg ikke, men de smiler, griner og er glade. Sådan har det været hele ugen, og det betyder, at vi i sidste ende får den eventyrlige festival, som vi alle ønsker og drømmer om.

Så min anbefaling er, at I – næste gang I ser en pink polo – gør jer selv den tjeneste at smide en high five i deres retning og tænke over, hvor stor et arbejde de laver for Odense, festivalen, for dig og for mig; de bidrager nemlig hver især med det ypperste vi har at give – nemlig tid.

Med venlig hilsen,
Nicolai Kehling, Frivilligkoordinator