Festivalens frivillige vinder årets Pindlepris

Til dette års Best of Odense vandt festivalens frivillige Pindleprisen, som er en pris til de frivillige, der har gjort noget ekstraordinært for at udvikle Odense. 

2. November 2018

Vinder af Pindleprisen 2018

Hvert år bakkes festivalen op af et trofast korps af frivillige, som er en del af det frivillige fællesskab der hjælper med at løfte H.C. Andersen Festivals i uge 34 - år efter år.

Opgaverne kan variere, men fælles for dem alle er, at de bliver løst af dedikerede frivillige, som er med til at løfte i flok, når tingene går rigtig stærkt. For det er her, at der er brug for ekstra hænder, for at få festivalen til at lykkedes. 

Prisen går til

Før prisen blev overrakt i Odeon, gik Chefredaktør på Fyens Stiftstidende på scenen og fortalte, hvorfor valget var faldet på festivalens frivillige.

"Det kræver ofte så utrolig lidt af en selv at gøre noget utroligt stort for andre. Tænk lige over det. Da én holdt døren for dig, fordi du selv havde hænder fulde. Eller da du blev lukket ind i bilkøen fra en sidevej i myldretiden.  Det kræver ofte så utrolig lidt af en selv at gøre noget utroligt stort for andre. Tænk lige over det. Da én holdt døren for dig, fordi du selv havde hænder fulde. Eller da du blev lukket ind i bilkøen fra en sidevej i myldretiden.

Det er gode gerninger fra hjertet, der definerer os som gode mennesker. At vi er i stand til at gøre noget godt for andre uden et økonomisk incitament. At vi helt frivilligt ofrer noget af os selv for at hjælpe andre. Det skal vi hylde nu.Vi skal uddele Pindle-prisen, der traditionen tro gives til en eller flere frivillige, der ofrer tid og kræfter på at gøre noget godt for andre her i Odense.Frivilligt arbejde er i sagens natur ulønnet, og derfor er det paradoksalt nok aftenens eneste kontante pris, vi i aften uddeler til netop frivillige. For vi synes, at det er værd at sætte pris det på frivillige arbejde – bogstavelig talt en pris på 20.000 kroner.

Pindle-prisen er den eneste i aften, der ikke har været til afstemning blandt ugeavisens læsere. Der har derfor heller ikke været nominerede til prisen, ”kun” hundredvis af indstillede. Vinderen ved derfor heller ikke, at han eller hun om ganske få minutter vil stå heroppe og modtage aftenens måske fineste pris, og jeg ved i realitet heller ikke, om modtageren er til stede her i aften.Så lad os få udløst spændingen.

De frivillige ved HCA Festivals modtager årets Pindle-pris fordi de år efter år ikke bare er med til, men faktisk grunden til, at Odense byder hele verden ind til sin helt egen unikke festival.Hvert år er byens gader fyldt med magi, eventyr, fortællinger, musik, komik og ikke mindst tusindvis af glade og mennesker i alle aldre og fra alle verdensdele, når HCA Festival maler byen lyserød.Bag festivalen står en stærk organisation, og jeg er sikker på, at den vil give mig ret i, at dette eventyr aldrig var skrevet uden hjælp fra de hundredvis af frivillige, der alene med tanke på fællesskabet kaster sine kræfter og utallige timer ind i festivalen.Det er kernen i menneskets godhed og altså også Pindle Prisen.Så 20.000 tak til alle jer, og stort tillykke med prisen."

- Citat, Poul Kjærgaard.

Frivillige kræfter hele året rundt

Festivalens hold af frivillige træder ikke kun til, når det går rigtig stærkt under selve festivalen, men også når der er brug for hjælp i løbet af året. Faktisk er hele festivalen bygget op omkring frivillighed, som også inkluderer sponsorer, studerende, samarbejdspartnere og andre som bakker op om festivalen på frivillig basis. Alle bidrager hver især med deres faglighed og tid - og alle er lige uundværlige for festivalen. 

Festivalen glæder sig nu over, at der nu bliver mulighed for at styrke frivilligområdet yderligere, da det er et af festivalens fokusområder.