Festivalen blev trommet igang til sambarytmer

Søndag eftermiddag trommede 100 børn og unge H. C. Andersen Festivals i gang i det kæmpe sambaoptog, Kejserens nye karneval. De gik gennem Odense City og sendte en sprudlende og energifyldt stemning afsted på baljer, rør og køkkeninventar

19. June 2018

Christel Bæksted

Af Christel Bæksted

Fra første trommeslag var festivalstemningen høj, da optoget startede i Phanteonsgade anført af stomp- og performancegruppen HeartBeat. Alle havde hver deres rytme og på et særligt trommebeat fra frontmanden, brød hele optoget ud i en glad fællessang. Efter endnu et que vendte optoget tilbage til de pulserende rytmer.

Sammen tog de turen rundt i gader og stræder. Publikum kunne blandt andet opleve dem under paraplyerne i Vintapperstræde fra Ole Lukøjes univers og videre gennem Vestergade. Men der blev ikke brug for paraplyerne længe, da optoget trommede regnen væk og sluttede i solskin foran Rådhuset.

Deres skønne beats, smil og farvestrålende pandebånd og trommestikker smittede med godt humør, og det var svært ikke at lade sig rive med. Så er vi i gang.