En velkomsthilsen fra borgmester Peter Rahbæk Juel

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, er stolt af, at Odense kan præsentere så stor og eventyrlig en festival som H.C. Andersen Festivals. Og han glæder sig til at opleve festivalen og den helt særlige stemning, der er i uge 34.

19. August 2018

Jeg er glad for endnu en gang at byde velkommen til H.C. Andersen Festivals.
 
Som borgmester i Odense har jeg fået muligheden for at møde mennesker fra hele verden, som finder glæde og værdi i H.C. Andersens eventyr. Andersens tidløse historier binder mennesker sammen og skaber et samlingspunkt på tværs af alder, køn, kultur og grænser. Det er i dén ånd, vi fejrer H.C. Andersen Festivals i Odense den næste uge.
 
I Odense gør vi en dyd ud af at skabe eventyrlige fællesskaber på tværs, som alle kan være en del af. H.C. Andersen Festivals er et glimrende eksempel på, hvad vi kan udrette, når vi slår vores kræfter sammen og skaber en af Danmarks mest spændende og interessante kulturbegivenheder, hvor alle kan opleve Odense fra sin mest eventyrlige side.
 
Vi kan se frem til en uge med mere end 500 oplevelser, som giver os mulighed for at opleve byen sammen. Alle festlighederne begynder i dag, og programmet ser fantastisk ud igen i år. Jeg ser specielt frem til at opleve, føle, smage og nyde den unikke stemning, som festivalens mange oplevelser skaber.
 
I aften deltager jeg selv i det fantastiske åbningsshow, hvor jeg glæder mig til at opleve verdenspremieren på danseforestillingen ’De 5 papirklip’, som tager publikum helt ind i Andersens unikke univers. Helt personligt glæder jeg mig også til at opleve showet ”Nobody but a princess...”, som phase7 står bag. Det er et af de shows, der er med til at løfte festivalen til et højere plan. Performancegruppen deltog også sidste år, hvor de leverede et helt unikt show.
 
Til slut vil jeg sige en stor tak til arrangørerne og de mange frivillige, som hvert år sørger for en kulturbegivenhed, der sætter Odense på landkortet både nationalt og internationalt.
 
Rigtig god H.C. Andersen Festivals til jer alle sammen.

Med venlig hilsen,
Peter Rahbæk Juel