Double Happiness - en familieworkshop for alle

Til Double Happiness familieworkshoppen kan hele familien opleve på egen krop og egne fingre, hvordan papirklip smeltes sammen med street-art, musik, hiphop og kinesisk livsfilosofi med inspiration fra H.C. Andersen.

22. August 2018

Udover sang, dans og eventyr tog H.C. Andersen også andre kunstneriske udtryk i brug - for eksempel papirklippet. Og han fik inspiration fra mange lande og kulturer i hans arbejde med fortællingens kunst. Det er netop det, som Steen Koerners udstilling, Double Happiness, handler om. Udstillingens kreative tænkning og hybride tilgang til stilarter og udtryksformer viser, at den H.C. Andersens tankegang passer som fod i hose i vores samtid.

Oprindeligt er Double Happiness et kinesisk kalligrafisk symbol, der betyder ’dobbelt glæde’, og det er noget, man ønsker hinanden i Kina, som H.C. Andersen i øvrigt var meget fascineret af. Til bryllupper klipper man for eksempel symbolet i papir og giver det som en gave til brudeparret for at ønske dem lykke i deres nye fællesskab.

Det forsøges udtrykt i udstillingen gennem arbejdet med den urbane kunst og hip-hop som sprog, hvor en mere fri adgang til kreativitet på tværs af genre og udtryksformer bliver muligt at opleve for selv den mindste spirrevip i familien.

I forbindelse med udstillingen inviterer Steen Koerner hele familien til workshop i weekenden, hvor man kan få et indblik i mangfoldigheden i den odenseanske digters univers. Det er gratis, og en unik mulighed for på egen krop at opleve, hvordan dansens geometri i kroppen bliver overført til papirklippet, eller hvordan en historie eller budskab indflettes i både dansens og papirklippets fortælling og udtryk.

Workshoppen varer én time og foregår både lørdag og søndag kl. 10.00, 11.30 og 13.00.