Det pink jakkesæt var hans egen idé

Jakkesættet er nyt, men Hans Erik Jørgensen har været med som frivillig til H.C. Andersen Festivals i alle seks år. Og han gør gerne lidt ekstra for at skabe opmærksomhed omkring festivalen.

21. August 2018

Hans Erik Jørgensen var lige stoppet med at arbejde efter 50 år på Micro Matic, da han faldt over en annonce, hvor H.C. Andersen Festivals søgte frivillige. Det var i august 2013, og festivalen nærmede sig sin premiere.

”Jeg skulle jo finde noget at få tiden til at gå med, så da jeg så, at festivalen søgte frivillige, tænkte jeg, at jeg ville prøve. Og ja, så er jeg blevet hængende lige siden,” siger Hans Erik Jørgensen og tilføjer:

”Jeg kan godt lide at være frivillig. Både fordi, jeg på den måde er med til at gøre noget for vores by, men også fordi, det er sjovt. Der er et godt kammeratskab mellem de frivillige, og jeg har fået mange gode venskaber igennem årene.”

Scenedebut førte til pink jakkesæt

Da årets festivalprogram blev præsenteret tilbage i maj, var det med Hans Erik på scenen. Sammen med en anden frivillig fortalte han om glæden ved det, og så præsenterede de en af de optrædende.

”Da jeg havde været med til programpræsentationen tænkte jeg, at det kunne være sjovt at gøre lidt ekstra ud af det i år, og så fik jeg idéen om at være en mini-udgave af H.C. Andersen i pink jakkesæt. Jeg tænkte, at det kunne være med til at give festivalen noget god reklame,” siger Hans Erik, der lever fint med den opmærksomhed, jakkesættet giver.

”Jeg er jo ikke så høj, så jeg har vænnet mig til, at folk kigger, så at mit nye jakkesæt kommer til at tiltrække endnu mere opmærksomhed, generer mig slet ikke. Folk spørger tit, om de må tage et billede sammen med mig, og det har jeg det fint med.”

Fra arbejdsdreng til serviceteam

Det er 56 år siden, at den dengang 16-årige Hans Erik startede som arbejdsdreng hos den odenseanske industrikoncern Micro Matic. Dengang lå Bror Kruses virksomhed i de oprindelige lokaler på Sanderumvej og var endnu ikke begyndt at producere fadølsarmaturer. Hans Erik nåede at være 50 år i virksomheden som arbejdsmand – med kun ti sygedage – og på H.C. Andersen Festivals er Hans Erik også i gang fra morgen til aften.

”Når det kører, er jeg på fra morgen til aften. Jeg er på serviceteamet, som tager sig af alle muligt forfaldende opgaver. Det er meget blandet, og jeg nyder at være en del af festivalen,” siger Hans Erik, der dog bliver afbrudt ved én særlig begivenhed hvert år.

”Det store show på Flakhaven. Det har jeg stort set oplevet hver aften igennem alle årene.”