Den store søslange tager form

I Odeons foyer kan man hele ugen være med til at bygge den store, berygtede søslange. Det er et stort, fælles byggeprojekt, hvor LEGO® Education stiller hundredetusinde LEGO®-klodser til rådighed for eventyrlige idéer og magiske udfoldelser.

21. August 2018

Børnenes kreativitet er sluppet fri i foyeren i Odeon, og en kæmpe søslange er ved at tage form. Med lidt god fantasi kan man godt se, at den store hvide masse af LEGO®-klodser forestiller en lang og slimet søslange. Og hvis man virkelig slipper fantasien løs, så kan man også forestille sig søslangen slange sig langsomt fremad med hvislende tunge.

Det er LEGO® Education, der står bag det store, fantasifulde fællesbyggeprojekt, og de inviterer alle – både store og små – til at komme og bygge med. De har stillet hundredetusinde hvide og gennemsigtige LEGO®-klodser til rådighed, som danner rammen om projektet.

Det er et af H.C. Andersens knapt så kendte eventyr, som byggeprojektet er inspireret af. Eventyret hedder netop Den store søslange og handler om et telegrafkabel, der snor sig tværs over Atlanten. Kablet er til stor forvirring for havets dyr, der tror, det er en kæmpestor søslange. Under overfladen i eventyret kan man tolke sig til et tema om fremtidens uundgåelige teknologiske udvikling og både angsten og glæden, der følger med.

Det er dog glæden, der finder vej ind i Odeons foyer, og mange skoleklasser og familier har allerede lagt hånd på projektet. Søslangen er langt fra færdigbygget. Det kræver nemlig endnu flere flittige hænder og eventyrlige idéer, og alle kan være med.

Søslangen kan opleves hele ugen, og hver dag fra kl. 10 til 19 kan man bygge videre på den i foyeren i Odeon.