Chefredaktørens fede festivaluge

Chefredaktøren for Fyens Stiftstidende, Poul Kjærgaard, er vild med uge 34, hvor byen summer af liv og gode oplevelser. Hans begejstring for H.C. Andersen Festivals og de mange aktiviteter, som festivalen byder på, gør ham til et menneske med underskud på søvnkontoen og overskud på oplevelseskontoen i denne uge.

21. August 2018

Om lasagne med laks og byens fristelser

Af Poul Kjærgaard, chefredaktør, Fyens Stiftstidende

Der står en hjemmelavet lakse-lasagne med spinat i vores køleskab og venter. Den er lækker, sund og venter på at blive spist i aften, inden vi går ud. Noget siger mig, at lasagnen kommer til at vente forgæves.

Fordi uge 34 i Odense er så markant anderledes end alle andre uger i byen. HCA Festivals vender op og ned på faste rutiner som det daglige aftensmåltid og udfordrer den sædvanlige sengetid, der er afstemt med, at vi skal tidligt op om morgen for at passe vores arbejde.

Selv om arbejdet skal passes, er der et umiskendeligt strejf af ferie og frihed over uge 34 i Odense. Byen tager sig anderledes ud. Gaderne lokker os ud med deres summende liv af musik, teater, kunst og gøgl. Byen lokker med alt det, der er en festivals grundstof: Mad og musik – øl og oplevelser; og ikke mindst mødet med en masse gode mennesker, som man ser alt, alt for lidt til, fordi vi alle andre uger på året er mere hjemme end ude.

HCA Festivals er en uge med konsekvent søvnunderskud og overskud på kontoen med oplevelser og socialt samvær. Fordi det bare føles mere naturligt at nappe et godt og hurtigt måltid i Arkadens madboder eller en menu på en af byens restauranter, når hele byen summer af ligesindede. Og fordi stemningen af løssluppenhed fører en i uføre, når Amy’s Bar & Winehouse eller en af byens andre oaser frister uimodståeligt med en sen drink, selv om vi godt ved, at Sundhedsstyrelsens kliniske anbefaling ville lyde på en opfordring til at drikke et glas mælk og gå tidligt i seng.

Det gør jeg ikke i aften. Min plan for i dag er ikke hundrede procent fastlagt. En god festival rummer nemlig elementer af uforudsigelighed. Men vi skal en tur forbi Ny Vestergade sidst på eftermiddagen, mens Kunstgaden myldrer af liv. Og jeg må forbi Amfiscenen for at opleve en af byens musikalske sønner, når Hjalmer spiller ved 20-tiden.

Og så er det sikkert og vist, at en dejlig onsdag slutter med, at jeg skal grine sammen med en, jeg holder af. Når mørket har sænket sig over byen, tager vi på Sortebrødre Torv for at få en lektion comedy. ”Den Hvide Lektie” med to af landets mest originale komikere Carsten Eskelund og Michael ”MC” Christiansen ligner en god undskyldning for at komme for sent i seng for tredje dag i træk.

Og lakselasagnen? Den ryger i fryseren. Byens fristelser er for store på sådan en onsdag i uge 34.