By- og kulturrådmandens magiske mandag

Vi har bedt Odenses by- og kulturrådmand, Jane Jegind, om at fortælle lidt om sit forhold til H.C. Andersen Festivals, og hvad hun skal opleve på andendagen af vores eventyrlige festival.

20. August 2018

Jeg holder meget af H.C. Andersen Festival – af flere årsager. For det første sætter festivalen fokus på eventyrene og forfatteren, for det andet bliver bymidten aktiveret på helt nye og spændende måder, og for det tredje blev festivalen startet på privat initiativ.
 
I dag har initiativet udviklet sig til et tæt og godt samarbejde mellem virksomheder, kultur- og uddannelsesinstitutioner samt Odense Kommune. Det er da en lykkelig slutning på et lille eventyr. Næh, hør – sludder og vrøvl – der er da ikke tale om en slutning, for festivalen vokser og udvikler sig år for år med tilbud til børn, forældre, bedsteforældre, de unge, de sanselige, de nysgerrige. Der er noget for os alle.
 
Sådan er det også i dag, hvor jeg har sat et par krydser i kalenderen.
 
Det har jeg blandt andet gjort ved ”Træd ind i eventyret”, som foregår i Brandts Passage. Her er der opsat store bøger, som hver repræsenterer ét af H.C. Andersens eventyr, og bøgerne har hver deres univers med rekvisitter.
 
Jeg skal også deltage i ”Digteren og politikerne”, hvor jeg og andre fra byrådet skal indgå i et anderledes talkshow om Odenses udvikling. Det hele bliver styret af to skuespillere fra Kosmonauterne, som også vil inddrage publikum undervejs. Hvis det var noget, så foregår det på Kulturmaskinen fra kl. 19.
 
Endelig vil jeg nævne en aktivitet, som jeg var meget glad for sidste år – og som heldigvis vender tilbage. Det er ”Byg et eventyr med Lego Education”, hvor der bliver taget udgangspunkt i et af Andersens mindre kendte eventyr, ”Den store søslange”. Det foregår i ODEON.
 
Jeg håber, at alle får en eventyrlig mandag og en fortsat god festival.

Med venlig hilsen
Jane Jegind