Building Games 2018

Eventyr og LEGO®-klodser spundet sammen i en konkurrence, hvor kreativiteten er i højsædet.

Building Games 2018

Munke Mose

Munkemose, 5000 Odense C

24/8, 09:00-12:00

Billet: Gratis

Kom og vær med i en eventyrlig konkurrence for 3.-6. klasse, hvor der dystes i kreative byggerier med LEGO®-klodser.

Ved dette års konkurrence er udgangspunktet et af H.C. Andersens mere ukendte eventyr, Den store søslange. På overfladen handler eventyret om havets forskellige skabninger og deres store forundring over det transatlantiske telegrafkabel. Som man dykker længere ned i eventyret træder nogle andre tematikker dog frem, blandt andet glæden ved de teknologiske fremskridt, men også frygten for, hvilke konsekvenser det kan føre med sig.
Disse tematikker er højaktuelle i en tid, hvor teknologien udvikler sig med rivende hast, og hvor vi i højere grad reflekterer over konsekvenserne.

I konkurrencen skal eleverne i mindre hold bygge deres egen unikke figur med LEGO® WeDo med inspiration i Den store søslange. Herefter vil et dommerpanel bedømme holdene på forskellige parametre, men Building Games handler først og fremmest om at blive klogere og styrke sine kreative sider. Så kom og vær med til en eventyrlige byggekonkurrence!

På konkurrencedagen deltager også kinesiske børn fra børnehaver og indskoling, så der er spændende mulighed for kulturudveksling i børnehøjde.

Praktisk:
Eleverne skal inddeles i teams á 3-5 elever. Hjemmefra skal de lære eventyret om Den store søslange at kende og ved hjælp af LEGO®-klodser bygge deres eget bud på spørgsmålet:

Hvad finder du på den anden side af havet om 1000 år?

Teams’ene skal også udarbejde en plakat, der supplerer deres figur og fortæller deres historie.

Lærervejledning med konkurrenceregler kan findes her. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte festivalsekretariatet på tlf. 22 96 82 20 eller ved at sende en mail til mail@hcafestivals.dk

Deltagelse forudsætter, at klassen selv har WeDo eller andre typer LEGO®-klodser til rådighed.

Tilmelding:
Send en mail til mail@hcafestivals.dk med skolens navn, klassens navn, dit navn, e-mail og telefonnummer for at tilmelde. Der er plads til 4 klasser.

Anbefalet alder: 3.-6. klasse

Arrangør: H.C. Andersen Festivals

Alle tider er vejledende.