Artist talk om oversættelser

Få en smag af Ursula Andkjær Olsens seneste digtsamling og hør om oversættelsens udfordringer.

Artist talk om oversættelser

Studenterhus Odense - Cafeen

Amfipladsen 6, 5000 Odense C

26/8, 12:00-13:30

Billet: Gratis

Digter Ursula Andkjær Olsen og oversætter Katrine Øgaard Jensen i samtale om litteratur på tværs af landegrænser.

Forfatteren vil give publikum en smag af sin seneste digtsamling Det tredje årtusindes hjerte, mens hendes oversætter til engelsk vil læse op af Third-Millennium Heart, som udkom i år i USA og allerede er blevet modtaget med stor ros fra kritikere og læsere. Sammen vil de give et kig ind bag kulisserne og diskutere udfordringerne i at oversætte poesi samt forcerne og forskellene i dansk og engelsk.

Forfatteren Ursula Andkjær Olsen drønede ind i danskernes litterære bevidsthed med digtsamlingen Ægteskabet mellem vejen og udvejen i 2005, der med sin sproglige kreativitet boblede af overskud. Det tredje årtusindes hjerte er en gribende samling af større samfundsmæssige og personlige perspektiver i form af temaer som seksualitet, forplantning og moderskab. Ursula formår at fange læseren med sin musiske sans og magt over sproget, og hendes unikke stemme trækker lyrikken ud i dagslyset og verden.

Katrine Øgaard Jensen er journalist, forfatter og oversætter. Hun bor i New York, hvor hun arbejder som redaktør på EuropeNow: A Journal of Art and Literature og underviser i Creative Writing på Columbia University. Katrine har længe været nøglen til danske forfatteres gennembrud i USA og modtager i år Aalborgs Kulturpris for sit arbejde med dansk litteratur i New York.

Kom og mød to spændende skikkelser og få et indblik i et aspekt af litteraturen, man som læser sjældent tænker over - transformeringen fra et sprog til et andet.

Pris:
Pay what you want - betal hvad du har lyst til.

Arrangør: Spoken Word Festival

Alle tider er vejledende