Anmelderrost kunstner står bag musikalsk værk

Når H.C. Andersen Festivals i uge 34 løber af stablen i Odense, kan du blive ført ind i de sarteste steder i H.C. Andersens eventyr i det musikalske kunstværk SKÅR, som blandt andet den anmelderoste og prisvindende kunstner Louise Alenius står bag.

26. Juni 2018

Kunstværket SKÅR, som du kan glæde dig til under H.C. Andersen Festivals, er et musikalsk kunstværk, som blander performance, installation og happening og nedbryder skellet mellem publikum og kunstner. Det sker blandt andet ved, at publikum får skænket en kop te, og udførelsen af kunstværket varer omtrent lige så længe, som det tager publikum at drikke teen. Derudover er der ingen faste siddepladser. På den måde bliver publikum en del af værket, og hele kunstværket kan beskrives som ét stort ritual for både kunstner og publikum.

I løbet af den musikalske performance føres publikum med ind i de sarteste steder i H.C. Andersens eventyr, og kunstværket omhandler det tidspunkt i menneskers liv, hvor vi har toppet – dér, hvor livet har sat sine spor og skår, men hvor vi alligevel fortsætter.

Anmelderost og prisvindende kunstner står bag

SKÅR er skabt helt særligt til H.C. Andersen Festivals af den anmelderroste og prisvindende kunstner Louise Alenius, som har udviklet og iscenesat hele værket i samarbejde med Henrik Lübker, der er museumsinspektør i H.C. Andersens Hus og H.C. Andersens Barndomshjem.

Louise Alenius er kendt for hudløst at undersøge de mest sårbare sider af menneskelivet. Tidligere har hun blandt andet sunget for døende på hospice, lavet teater for én person ad gangen i den anmelderroste ”Porøset” på Det Kongelige Teater og vundet P2’s ”Årets koncertøjeblik 2017” for operaen ”Silent Zone”.

Sidstnævnte, ”Silent Zone”, som er komponeret af Louise Alenius, produceret af CPH Opera Festival og instrueret af Tue Biering, har netop vundet en af de prestigefyldte Reumert-priser for Årets Instruktør 2018. Derudover var ”Silent Zone” også nomineret til Årets Opera og Årets Scenedesign.

Her kan du opleve SKÅR

Hvis du kunne tænke dig at opleve Louise Alenius’ fintfølende kunst med H.C. Andersens eventyr som omdrejningspunkt, skal du blot møde op i haven bag H.C. Andersens Barndomshjem klokken 21 fra torsdag den 23. august til lørdag den 25. august. Her kan du i tusmørket opleve kunstværket SKÅR hvert 20. minut i hele seancen åbningstid.

Læs mere om arrangementet her.