6. klasse kom bag scenen på Life’s a Fairytale

I dag var en 6. klasse fra H. C. Andersen Skolen i Odense særligt heldige, da de kom bag scenen til Life's a Fairytale.

19. June 2018

Christel Bæksted

I dag var en 6. klasse fra H. C. Andersen Skolen i Odense særligt heldige. Efter at have oplevet showet ’Life’s a Fairytale’ i ODEON fik eleverne lov til at komme bag scenen og møde instruktøren og nogle af showets fænomenale artister. Det var en stor oplevelse, og et par af eleverne oplevede endda at breakdance sammen med en af artisterne.

Af Christel Bæksted

Efter showet bliver klassen vist ind bag scenen, hvor de passerer en masse rekvisitter og kostumer – heriblandt den store, hvide kjole, der hører til andemoren i showet. Artisten, som spiller H. C. Andersen i showet, møder klassen med et stort smil i sit hvide kostume og viser klassen ind på scenen. Her får de lov til at bevæge sig op på de store, kantede installationer bygget i træ og kigge ud over tilskuerrækkerne. 

Og så skal der tages et fællesfoto. Instruktør Steen Koerner giver ideer til, hvordan de alle kan lave en figur med armene, og så giver han, sammen med sin artist, et par eksempler på, hvordan man laver robotdans.

Ord på eventyrene
H. C. Andersen Skolens lærer, Hanne Howard, er ikke i tvivl om, at det giver eleverne noget særligt at få lov at komme bag scenen:

- For os gælder det om at komme ud og få så mange ord som muligt på eventyrene, og at vi har oplevelser at snakke ud fra. Vi arbejder jo hele tiden med andetsprog. Så at komme backstage er fantastisk. For tænkt, hvis der bare er én af eleverne, der får lyst til at arbejde videre, og tror på, at man kan arbejde som artist. Ét er, hvad vi kan sige i timerne, noget andet er, hvad de selv oplever, og når de møder folk, som de synes er seje.

Eleverne Jeannet Daabess og Adel El-ses synes, det var en rigtig god oplevelse bag scenen:

- Det var sjovt. Og det fedeste var nok, at vi kunne gå oppe på den der ting – på kulisserne. Det ser anderledes ud, når man kommer tæt på, fortæller Jeannet Daabess.

Adel El-ses synes også godt om det:

- Det var fedt at se dem tæt på, især ham danseren. 

De er begge enige om, at det var et virkelig godt show, og fremhæver både musikken og effekterne:

- Det var rigtig spændende. Og jeg blev glad da musikken kom, og de dansede, fortæller Jeannett Daabess.

Fra hele verden
Instruktør Steen Koerner er glad for at kunne invitere børnene bag scenen og pointerer, hvor fantastisk det er at se stor mangfoldighed blandt børnene – helt i H. C. Andersens ånd:

- Se, hvor mange nationaliteter der er. Det er jo ligesom showets artister. De kommer fra hele verden. Måske netop derfor er showet særligt aktuelt her i Odense, hvor H. C. Andersen kommer fra, fortæller han.

For ham er det interessant også at optræde for børn, fordi de reagerer på en anden måde på showet, end voksne gør:

- I showet kommer den grimme ælling med en kommentar, som de voksne griner af, men det gør børnene ikke. For dem går det lige ind. Så showet taler faktisk deres sprog, fortæller Steen Koerner.

Besøget bag scenen slutter med en halvcirkel på scenen, hvor eleverne kigger på, da artisten, som spiller den grimme ælling i showet - en talentfuld breakdancer - giver en smagsprøve på gulvet. Der er stor jubel - og et par af drengene er ikke bange for selv at give et bud på et par fede moves.

Billetter til ’Life’s a Fairytale’ kan købes her.